Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe półki uginają się od wszelkiej maści gotowych sosów do potraw. Sam kupuję je w ostateczności, uważnie sprawdzając ich skład, zdecydowanie przyjemniej jest zrobić sos samodzielnie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 845
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 845
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Przygotowanie sosu: w garnku lub na patelni umieszczamy wszystkie składniki sosu, mieszamy dokładnie ze sobą i doprowadzamy do wrzenia, następnie redukujemy ogień i gotujemy około 15-20 minut
W międzyczasie na drugiej patelni, rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 30 sekund czosnek i cebulę. Następnie dodajemy marchewkę, paprykę i grzyby shitake, smażyć 1 minutę, następnie dodać kurczaka, sos sojowy oraz 4-5 łyżek sosu słodko-kwaśnego z drugiej patelni. Smażyć, aż kurczak będzie dobry.
Dodać do kurczaka gotowy sos słodko-kwaśny oraz mąkę rozpuszczoną w wodzie. Energicznie zamieszać i potrzymać na ogniu około minutę.
Doprawić wg uznania, cukrem, sokiem z cytryny. Podawać z ryżem.