Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Szybki i prosty pomysł na obiad.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w cienkie plastry rozbijamy i przyprawiamy Następnie obtaczamy w mące i smażymy na oleju z każdej strony kilka minut. Warzywa kroję w słupki ,cebulę drobno oraz ananas w kostkę . Naczynie żaroodporne natłuszczam i wykładam podsmażone mięso oraz warzywa i ananas. Wszystkie składniki na sos słodko-kwaśny dokładnie ze sobą łączę i mieszam. Wylewam na naczynie żaroodporne. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni . Mięso przykrywam folią aluminiową i piekę do miękkości warzyw u mnie to było ok.1h i 15 minut. Gotowe danie można podać na przykład z ryżem.