Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 2977
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34177
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1385
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113613
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 2977
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34177
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1385
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113613
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na małe kawałki. W miseczce wymieszać mięso z ziołami, szczyptą soli i mąką ziemniaczaną. Na patelni, na rozgrzanym oleju obsmażyć kurczaka. Przełożyć na talerz. Na patelnię wsypać cukier i skarmelizować. Dodać sos sojowy i ocet jabłkowy. Pomieszać. Dodać sos chili, koncentrat pomidorowy i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotować na wolnym ogniu i dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną w szklance zimnej wody. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać przegotowanej wody. Dodać trzy łyżki sezamu i włożyć kawałki kurczaka. Wymieszać. Jeszcze kilka minut dusić. Mięso podać z ryżem posypane sezamem. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Smacznego.