Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze dania to najsmaczniejsze dania, wie o tym każdy gotujący. :-) Taka właśnie jest dzisiejsza propozycja. Czy jest tu ktoś, kto nie kocha śmietanowych sosów? Ja raz na jakiś czas muszę sobie taki zaserwować i to właśnie ze śmietanką 30%. Z brązowym ryżem smakował pysznie.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Składniki
Filety kroimy w kostkę, posypujemy szczyptą: soli, pieprzu, papryki słodkiej i papryki ostrej. Dodajemy również gorczycę. Podsmażamy do zarumienienia na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
Pieczarki kroimy w plastry, dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu wyparowania wody.
Na patelnię wlewamy śmietankę. Trzymamy na ogniu aż sos zgęstnieje. Podajemy np. z ryżem. Gotowe danie na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki.