Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po bardzo chudej środzie, przyszedł czwartek czyli taki mały piąteczek :) Dlatego dzisiaj prosty i bardzo smaczny przepis na obiadek :) Kurczak w tempurze to bardzo popularne danie, o dziwo bardzo łatwe do przyrządzenia. Jeżeli macie trochę czasu w domu, bo dużo nie wymaga wysiłku, to polecam zrobić, rodzina będzie zachwycona :) Ps. Jeżeli nie macie wszystkich składników w Lidlu nadal trwa tydzień azjatycki, jest również gotowa, ale ja nie polecam, po co w końcu truć się chemią :) ? Lepiej przygotować samemu :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę, wbijamy żółtko, dodajemy czarny sezam i stopniowo wlewamy zimną wodę, ciągle mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do naleśnikowego. Kurczaka kroimy w paski i odkładamy na bok. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone pieczarki i paprykę, i przysmażamy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy z 10-15 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz oraz zagęszczamy łyżką mąki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy obtoczone w cieście kawałki mięsa. Smażymy z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Kuskus przygotowujemy według instrukcji do opakowania i podajemy z ugotowanym bulionem oraz z kurczakiem :) Smacznego!