Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po bardzo chudej środzie, przyszedł czwartek czyli taki mały piąteczek :) Dlatego dzisiaj prosty i bardzo smaczny przepis na obiadek :) Kurczak w tempurze to bardzo popularne danie, o dziwo bardzo łatwe do przyrządzenia. Jeżeli macie trochę czasu w domu, bo dużo nie wymaga wysiłku, to polecam zrobić, rodzina będzie zachwycona :) Ps. Jeżeli nie macie wszystkich składników w Lidlu nadal trwa tydzień azjatycki, jest również gotowa, ale ja nie polecam, po co w końcu truć się chemią :) ? Lepiej przygotować samemu :)
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2119
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1209
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 50
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32519
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 134
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2119
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1209
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 50
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32519
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 134
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę, wbijamy żółtko, dodajemy czarny sezam i stopniowo wlewamy zimną wodę, ciągle mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do naleśnikowego. Kurczaka kroimy w paski i odkładamy na bok. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone pieczarki i paprykę, i przysmażamy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy z 10-15 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz oraz zagęszczamy łyżką mąki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy obtoczone w cieście kawałki mięsa. Smażymy z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Kuskus przygotowujemy według instrukcji do opakowania i podajemy z ugotowanym bulionem oraz z kurczakiem :) Smacznego!