Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19295
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1044
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 746
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19295
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1044
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 746
Składniki
2 udka kurczaka obsypałam białym pieprzem, gałką muszkatołową, ostrą papryką i solą. Odłożyłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyłam je na oleju. Po około 8 minutach wlałam szkalnkę wytrawnego wina i dusiłam godzinę. Mniej więcej na 20 minut przed końcem duszenia zdjęłam pokrywkę, aby odparował nadmiar wody. Podałam z kluskami śląskimi.