Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2739
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 546
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 181
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 567
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2739
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 546
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 181
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 567
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
2 udka kurczaka obsypałam białym pieprzem, gałką muszkatołową, ostrą papryką i solą. Odłożyłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyłam je na oleju. Po około 8 minutach wlałam szkalnkę wytrawnego wina i dusiłam godzinę. Mniej więcej na 20 minut przed końcem duszenia zdjęłam pokrywkę, aby odparował nadmiar wody. Podałam z kluskami śląskimi.