Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
2 udka kurczaka obsypałam białym pieprzem, gałką muszkatołową, ostrą papryką i solą. Odłożyłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyłam je na oleju. Po około 8 minutach wlałam szkalnkę wytrawnego wina i dusiłam godzinę. Mniej więcej na 20 minut przed końcem duszenia zdjęłam pokrywkę, aby odparował nadmiar wody. Podałam z kluskami śląskimi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

wanda499 20 marca 2011Zgłoś do usunięcia
A ja robię inaczej i też jest pychota.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 19 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda mega apetycznie - przepis do wypróbowania :)19 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 18 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
super wariacja na temat kurczaka, do wypróbowania i stawiam 519 Kto głosował? | Odpowiedz

nero78 18 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pycha :)19 Kto głosował? | Odpowiedz