Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio polubiliśmy łączenie mięs z owocami. Wersja z zielonym curry jest pikantna, orzeźwienia daje nam ananas i kokos.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1249
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 456
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3412
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1004
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1249
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 456
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3412
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1004
Składniki
Posiekaną cebulę, pokrojoną w julienne marchewką i kurczakiem pokrojonym w dużą kostkę, odsmażamy na maśle. Dodajemy zielone curry, smażymy jeszcze kilka minut ciągle mieszając, dolewamy gorącego bulionu, dodajemy ananasa oraz miąższ kokosa i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Po tym czasie sos redukujemy lub zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem jaśminowym.