Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj robiłam kurczaka w ziołach. Jest to spontaniczny pomysł i przepis wzięty z głowy, który jest bardzo prosty i bardzo szybki. Do tego dodałam ziemniaki i surówkę z kapusty białej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 275
Składniki
Myjemy kurczaka i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Delikatnie naciągamy skórę grzbietową, do środka dajemy natkę pietruszki i ząbki czosnku. Przyprawiamy ziołami i przyprawami.
Wsypujemy na dno łyżkę vegety i zalewamy połową szklanki wody. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy 1,5godziny - 2 godziny. Zależy od kurczaka. Podajemy z ryżem, ziemniakami, surówką. Wedle uznanania.