Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj robiłam kurczaka w ziołach. Jest to spontaniczny pomysł i przepis wzięty z głowy, który jest bardzo prosty i bardzo szybki. Do tego dodałam ziemniaki i surówkę z kapusty białej.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20229
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1031
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3997
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19095
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20229
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1031
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3997
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19095
Składniki
Myjemy kurczaka i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Delikatnie naciągamy skórę grzbietową, do środka dajemy natkę pietruszki i ząbki czosnku. Przyprawiamy ziołami i przyprawami.
Wsypujemy na dno łyżkę vegety i zalewamy połową szklanki wody. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy 1,5godziny - 2 godziny. Zależy od kurczaka. Podajemy z ryżem, ziemniakami, surówką. Wedle uznanania.