Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj robiłam kurczaka w ziołach. Jest to spontaniczny pomysł i przepis wzięty z głowy, który jest bardzo prosty i bardzo szybki. Do tego dodałam ziemniaki i surówkę z kapusty białej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1494
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14477
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5982
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1494
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14477
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5982
Składniki
Myjemy kurczaka i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Delikatnie naciągamy skórę grzbietową, do środka dajemy natkę pietruszki i ząbki czosnku. Przyprawiamy ziołami i przyprawami.
Wsypujemy na dno łyżkę vegety i zalewamy połową szklanki wody. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy 1,5godziny - 2 godziny. Zależy od kurczaka. Podajemy z ryżem, ziemniakami, surówką. Wedle uznanania.