Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie dyni z sosem sojowo-grzybowym
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 52
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 42
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 195
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 52
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 42
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 195
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Składniki
Udka umyć, osuszyć, włożyć do miski. Następnie posolić, popieprzyć dodać majeranek, oliwę i dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu udek z lodówki, mięso usmażyć.
Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili posiekać i podsmażyć. Po usmażeniu odłożyć do miseczki. Następnie dynię obrać i pokroić w kostkę około (2cm x 2 cm). Wrzucić na głęboką patelnię, podlać wodą i dodać sosu sojowego-grzybowego według uznania. Gdy dynia zmięknie a woda odparuje, dodać wcześniej podsmażone czosnek, chili, cebulę wymieszać. Na koniec dodać koperek. Podawać z usmażonym kurczakiem.