Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pysznego kurczaka z dodatkiem imbiru i smakowitych owoców, kurczak kruchy, chrupiąca skórka ale przede wszystkim bardzo smaczny.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2958
Składniki
Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Zrobić marynatę z miodu, majeranku, imbiru, przyprawy do kurczaka, przeciśniętego przez praskę czosnku dodaj odrobinę soli, pieprzu, oraz soku z pomarańczy. Dokładnie wymieszaj. Taką marynatą natrzeć kurczaka i zostaw na godzinę w chłodnym miejscu. Kurczaka wyjąc z marynaty włożyć do żaroodpornego naczynia skropić olejem i włożyć do piekarnika, piec tyle ile waży kurczak u mnie ponad 1,5 kg, wiec piekłam niecałe 2 godziny. Po godzinie pieczenia dodać kawałki obranego jabłka, cząstki pomarańczy i odrobinę sosu sojowego. Dopiec kurczaka do miękkości. Podawać z frytkami, z kaszą co kto lubi.