Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie z drobiu. Aromatyczne i pożywne.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69010
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69010
Składniki
Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki grzybami oraz pokrojoną w małą kostkę marchwią, podsmażamy na maśle. Następie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy solą, podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 10 min. Dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z ryżem.