Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja kurczaka na słodko. Przyznaje, że mieszanie owoców z mięsem jest bardzo przyjemne.
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 148
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 122
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 148
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 122
Składniki
Mięso nacieramy papryką i curry a następnie podsmażamy na patelni na złoto. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy bulionem z kostki pieczeniowej.
Brzoskwinie i mango kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Wyjmujemy z piekarnika, odlewamy sos z owocami (pozostawiając na dnie odrobinę sosu) i kurczaka wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok 15 min.
W tym samym czasie odlany sos przekładamy na patelnię i redukujemy. Śmietankę mieszamy z mąką i przelewamy przez sitko do sosu. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka podajemy z ryżem, lub pieczonymi ziemniakami, polewamy sosem.
Smacznego!