Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja kurczaka na słodko. Przyznaje, że mieszanie owoców z mięsem jest bardzo przyjemne.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 884
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6757
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 884
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6757
Składniki
Mięso nacieramy papryką i curry a następnie podsmażamy na patelni na złoto. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy bulionem z kostki pieczeniowej.
Brzoskwinie i mango kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Wyjmujemy z piekarnika, odlewamy sos z owocami (pozostawiając na dnie odrobinę sosu) i kurczaka wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok 15 min.
W tym samym czasie odlany sos przekładamy na patelnię i redukujemy. Śmietankę mieszamy z mąką i przelewamy przez sitko do sosu. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka podajemy z ryżem, lub pieczonymi ziemniakami, polewamy sosem.
Smacznego!