Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pieczone mięso z dodatkiem gotowanej kalarepy i kapusty. Posiłek o niskim indeksie glikemicznym.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 78
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 602
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 190
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 78
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 602
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 190
Składniki
Przygotowujemy mieszankę przypraw w proporcjach podanych na liście składników. Ćwiartki z kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką i odstawiamy na kilka godzin.
Kalarepę obieramy kroimy na ćwiartki. Gotujemy do miękkości (około 25 minut) w lekko posolonej i posłodzonej erytrytolem wodzie.
Kapustę kroimy na ćwiartki. Gotujemy w dużym garnku z dodatkiem soli, cebuli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 40 minut
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Następnie ściągamy pokrywkę naczynia i pieczemy aż skórka stanie się złocista. Mięso podajemy z ugotowaną kapustą i kalarepą. Smacznego!