Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pieczone mięso z dodatkiem gotowanej kalarepy i kapusty. Posiłek o niskim indeksie glikemicznym.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 43
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6124
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 43
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6124
Składniki
Przygotowujemy mieszankę przypraw w proporcjach podanych na liście składników. Ćwiartki z kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką i odstawiamy na kilka godzin.
Kalarepę obieramy kroimy na ćwiartki. Gotujemy do miękkości (około 25 minut) w lekko posolonej i posłodzonej erytrytolem wodzie.
Kapustę kroimy na ćwiartki. Gotujemy w dużym garnku z dodatkiem soli, cebuli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 40 minut
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Następnie ściągamy pokrywkę naczynia i pieczemy aż skórka stanie się złocista. Mięso podajemy z ugotowaną kapustą i kalarepą. Smacznego!