Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pieczone mięso z dodatkiem gotowanej kalarepy i kapusty. Posiłek o niskim indeksie glikemicznym.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6939
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6939
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1097
Składniki
Przygotowujemy mieszankę przypraw w proporcjach podanych na liście składników. Ćwiartki z kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką i odstawiamy na kilka godzin.
Kalarepę obieramy kroimy na ćwiartki. Gotujemy do miękkości (około 25 minut) w lekko posolonej i posłodzonej erytrytolem wodzie.
Kapustę kroimy na ćwiartki. Gotujemy w dużym garnku z dodatkiem soli, cebuli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 40 minut
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Następnie ściągamy pokrywkę naczynia i pieczemy aż skórka stanie się złocista. Mięso podajemy z ugotowaną kapustą i kalarepą. Smacznego!