Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pieczone mięso z dodatkiem gotowanej kalarepy i kapusty. Posiłek o niskim indeksie glikemicznym.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Składniki
Przygotowujemy mieszankę przypraw w proporcjach podanych na liście składników. Ćwiartki z kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką i odstawiamy na kilka godzin.
Kalarepę obieramy kroimy na ćwiartki. Gotujemy do miękkości (około 25 minut) w lekko posolonej i posłodzonej erytrytolem wodzie.
Kapustę kroimy na ćwiartki. Gotujemy w dużym garnku z dodatkiem soli, cebuli, liści laurowych i ziela angielskiego przez około 40 minut
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Następnie ściągamy pokrywkę naczynia i pieczemy aż skórka stanie się złocista. Mięso podajemy z ugotowaną kapustą i kalarepą. Smacznego!