Dania główne Przepis na:
Kurczak z pieczarkami w sosie serowym


Przepisów i artykułów: 602 Ocena: 5650
Dodano: 09.02.2018
Odsłon: 762
Składniki
- Filet z kurczaka
- 40 dag pieczarek
- 1 opakowanie makaronu kokardki
- 2 serki topione Hochland
- Tymianek
- Sól
- Pieprz
- Cebula biała
- Szczypiorek
- olej do smażenia
- 1 kostka rosołowa
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
1. Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli.
-
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3. Do mięsa dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.
-
4. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i doprawiamy pieprzem.
-
5. Dodajemy kostkę rosołową, podlewamy odrobiną wody.
-
6. Tymianek jak mamy świeży drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.
-
7. Na koniec dodajemy serki i jeszcze chwilę gotujemy aż serki się rozpuszczą.
-
8. Potrawę podajemy z makaronem.
9. Smacznego.
Komentarze do przepisu (0)