Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały obiad z rękawa!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Podzieliłam kurczaka na porcje, plecki i lotki odłożyłam na rosół,- nikt nie przepada za nimi i poza tym są po upieczeniu suchawe. Kurczaka posypałam przyprawami.
Umyłam ziemniaki, marchew obrałam i pokroiłam z grubsza,a cebulę obrałam i pokroiłam w ósemki. warzywa tez posypałam przyprawami i wrzuciłam je do rękawa. na dno dałam odrobinę oleju , aby nic się nie przypaliło.
Kurczaka położyłam na warzywach, wytapiający się tłuszcz wystarczy do pieczenia. Na dno wlałam chlust białego wina- mięso będzie bardziej wilgotne. Piekarnik nastawiłam najpierw na 180 stopni, a po pół godzinie zmniejszyłam na 170.
W sumie piekłam kurczaka około 1,5 godziny- musi zacząć ładnie pachnieć w kuchni. Pieczenie w rękawie jest bardzo praktyczne, mięso jest delikatne i soczyste i nie trzeba czyścic piekarnika.
Smacznego :)