Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka wersja kurczaka zadowoli zwolenników świeżych ziół. Ja użyłam rozmarynu, tymianku, ale równie dobrze możesz użyć innych świeżych ziół. Jako dodatek do mięska polecam przyrządzić warzywka lub puree. Pozostawiam to Waszej woli
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11145
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3840
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11145
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3840
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Składniki
1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. 2. Każdą pierś z kurczaka obłóż ciasno gałązkami rozmarynu i tymianku. Posyp płatkami chilli oraz przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
3. Na dużej nagrzanej patelni zacznij smażyć filety. Nie ściągaj z niego rozmarynu ani tymianku. Smaż z każdej strony po pięć 5 minut, aż lekko zbrązowieją. Tak usmażonego kurczaka przełóż na blaszkę i piecz w piekarniku jeszcze około 20min. 4. Po upieczeniu przełóż kurczaka na talerz i owiń folią. 5. Pozostały po kurczaku tłuszcz wlej na patelnię i zacznij podgrzewać, dodając bulion. Wymieszaj i dodaj mieszankę mąki i wody. Ponownie zamieszaj. Gotuj przez 1 minutę. Zdejmij z ognia. Polej kurczaka sosem i podawaj. ENJOY THE FOOD