Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka wersja kurczaka zadowoli zwolenników świeżych ziół. Ja użyłam rozmarynu, tymianku, ale równie dobrze możesz użyć innych świeżych ziół. Jako dodatek do mięska polecam przyrządzić warzywka lub puree. Pozostawiam to Waszej woli
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. 2. Każdą pierś z kurczaka obłóż ciasno gałązkami rozmarynu i tymianku. Posyp płatkami chilli oraz przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
3. Na dużej nagrzanej patelni zacznij smażyć filety. Nie ściągaj z niego rozmarynu ani tymianku. Smaż z każdej strony po pięć 5 minut, aż lekko zbrązowieją. Tak usmażonego kurczaka przełóż na blaszkę i piecz w piekarniku jeszcze około 20min. 4. Po upieczeniu przełóż kurczaka na talerz i owiń folią. 5. Pozostały po kurczaku tłuszcz wlej na patelnię i zacznij podgrzewać, dodając bulion. Wymieszaj i dodaj mieszankę mąki i wody. Ponownie zamieszaj. Gotuj przez 1 minutę. Zdejmij z ognia. Polej kurczaka sosem i podawaj. ENJOY THE FOOD