Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny smak drobiu z aromatem grilla, kurczak z rusztu w całości smakuje obłędnie!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11981
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5614
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11981
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5614
Składniki
Ptaka przecięłam wzdłuż grzbietu, pomocne są nożyce do drobiu. Odcięłam lotki. Rozpłaszczyłam go- trzeba trochę poluzować kostki.
Dodałam startego na tarce pomidora, cebule, czosnek i paprykę. Dodałam przyprawy. Namaściłam mięso i odstawiłam- najlepiej na noc. U mnie lało więc użyłam patelni grillowej. Ułożyłam ptaka skóra do dołu przykryłam papierem do pieczenia i przycisnęłam żeliwnym garem. Grillowałam na średnim ogniu, potem ptaka obróciłam. Po 30 minutach będzie dobry, ale dopiero po godzinie mięso będzie się rozpływało i z łatwością odejdzie od kości. Przeważnie na grillu używam dwustronnej kratki do grillowania wtedy łatwiej jest go w niej ścisnąć i obracać.
Smacznego :)