Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest zachwycające, proste w przygotowani, a do tego pięknie wygląda na talerzu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie płuczemy, kroimy w kawałki i doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, tymianek, oregano i papryka. Mięso dokładnie łączymy z przyprawami.
Doprawione kawałki mięsa podsmażamy do miękkości na oliwie z oliwek.
Maso roztapiamy na patelni. Do masła dodajemy curry.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Ryż dokładnie mieszamy z przyprawą i podsmażamy lekko podlewając woda.
Na talerzu układamy w kopułkę połowę podsmażonego ryżu, na ryż nakładamy 1 plasterek ananasa, a do środka ananasa wkładamy poszatkowany szczypiorek.
Wkoło kopczyka z ryżu układamy podsmażone mięso. Smacznego !!!