Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest zachwycające, proste w przygotowani, a do tego pięknie wygląda na talerzu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13672
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13672
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie płuczemy, kroimy w kawałki i doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, tymianek, oregano i papryka. Mięso dokładnie łączymy z przyprawami.
Doprawione kawałki mięsa podsmażamy do miękkości na oliwie z oliwek.
Maso roztapiamy na patelni. Do masła dodajemy curry.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Ryż dokładnie mieszamy z przyprawą i podsmażamy lekko podlewając woda.
Na talerzu układamy w kopułkę połowę podsmażonego ryżu, na ryż nakładamy 1 plasterek ananasa, a do środka ananasa wkładamy poszatkowany szczypiorek.
Wkoło kopczyka z ryżu układamy podsmażone mięso. Smacznego !!!