Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest zachwycające, proste w przygotowani, a do tego pięknie wygląda na talerzu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie płuczemy, kroimy w kawałki i doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, tymianek, oregano i papryka. Mięso dokładnie łączymy z przyprawami.
Doprawione kawałki mięsa podsmażamy do miękkości na oliwie z oliwek.
Maso roztapiamy na patelni. Do masła dodajemy curry.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Ryż dokładnie mieszamy z przyprawą i podsmażamy lekko podlewając woda.
Na talerzu układamy w kopułkę połowę podsmażonego ryżu, na ryż nakładamy 1 plasterek ananasa, a do środka ananasa wkładamy poszatkowany szczypiorek.
Wkoło kopczyka z ryżu układamy podsmażone mięso. Smacznego !!!