Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowuję go często dzieciom, bo w takiej formie im najbardziej smakuje.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2091
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 782
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17245
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2091
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 782
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17245
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło aromatem przypraw. Rozgrzać 4 łyżki oleju i usmażyć mięso. Odstawić.
Na suchą patelnię wsypać ryż i na wolnym ogniu mieszać przez 5 minut. Uważać by go nie przypalić. Podlewać stopniowo bulionem i trzymać na ogniu tak długo aż ryż wchłonie cały bulion i zmięknie ale się nie rozgotuje. Połączyć z mięsem. Doprawić. W osobnym naczyniu stopić masło i wrzucić zamrożone warzywa. Dusić około 10 munut aż zmiękną. Doprawić. Na środku talerza ułożyć kopczyk z mięsa i ryżu a wokół niego utworzyć "wianuszek" z warzyw. Dowolnie udekorować.