Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe
Kurczak z ryżem i warzywami
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- Papryka
- 300g pieczarek
- 0,5kg fasolki szparagowej (może być mrożona)
- sól, pieprz
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki do zagęszczenia (opcjonalnie)
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- Papryka
- 300g pieczarek
- 0,5kg fasolki szparagowej (może być mrożona)
- sól, pieprz
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki do zagęszczenia (opcjonalnie)

Etapy przygotowania
Filety pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną cebulę, pieczarki, paprykę i fasolkę szparagową. Podlej wodą lub bulionem i duś około 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec możesz zagęścić mąką i dodać śmietanę.

Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6206

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6206

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641



Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- Papryka
- 300g pieczarek
- 0,5kg fasolki szparagowej (może być mrożona)
- sól, pieprz
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki do zagęszczenia (opcjonalnie)
Filety pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną cebulę, pieczarki, paprykę i fasolkę szparagową. Podlej wodą lub bulionem i duś około 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec możesz zagęścić mąką i dodać śmietanę.
Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.