Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, szybko smacznie i sycąco.
Rondel, garnek, deska, nóż
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 928
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 928
Składniki
Sos Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy w rondelku aż odparuje woda. W międzyczasie kroimy marchew w ok 2 cm słupki, szalotkę w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą tak, by wszystko było zakryte i dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy łyżkę sosu sojowego i przyprawy, chwilę gotujemy. Dorzucamy fasolkę i pokrojonego ananasa, wlewamy sos tao tao, znowu chwilkę gotujemy. Rozrabiamy w wodzie mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy sos. Ryż Na oleju podsmażamy drobno posiekany czosnek, wkładamy woreczek ryżu, zalewamy wodą i dodajemy łyżeczkę kurkumy i sól. Gotować do miękkości. Gotowy ryż polać sosem. Smacznego