Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, szybko smacznie i sycąco.
Rondel, garnek, deska, nóż
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
Sos Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy w rondelku aż odparuje woda. W międzyczasie kroimy marchew w ok 2 cm słupki, szalotkę w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą tak, by wszystko było zakryte i dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy łyżkę sosu sojowego i przyprawy, chwilę gotujemy. Dorzucamy fasolkę i pokrojonego ananasa, wlewamy sos tao tao, znowu chwilkę gotujemy. Rozrabiamy w wodzie mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy sos. Ryż Na oleju podsmażamy drobno posiekany czosnek, wkładamy woreczek ryżu, zalewamy wodą i dodajemy łyżeczkę kurkumy i sól. Gotować do miękkości. Gotowy ryż polać sosem. Smacznego