Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie coś fajnego, orientalnego, choć nie do końca udziwnionego...z makaronem, nutą owocu...ale żeby był też "mięsnie" i po "polsku"? Narobić zbyt wiele też nie? No, to danie specjalnie dla Was, dla mas. Szybko, smacznie i lekko. A ten sos to sztos!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Filety marynujemy (najlepiej całą noc, ale na godzinkę to minimum), obtaczamy w mące, rozkłuconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Mango obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy sok z limonki, 100 ml wody, blendujemy i podgrzewamy. Wsypujemy cukier, sos redukujemy wg upodobania (chodzi gęstość), do smaku doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, wrzucamy do woka z rozgrzanym olejem sezamowym. Wlewamy sos sojowy, smażymy-cały czas mieszamy. Po 2-3 minutach, dodajemy sos ostrygowy. Danie podajemy jak na załączonym obrazku. Podajemy z uprażonym na suchej patelni, czarnym sezamem.