Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa odmiana dla popularnego kotleta z fileta kurczaka
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2425
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18160
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2425
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18160
Składniki
1. na rozgrzane masło wrzucić pokrojony czosnek, cebulę, dodać startą na grubej tarce marchew i selera oraz pokrojonego w krążki pora, dodać łyżkę sosu sojowego, podsmażyć, podlać odrobiną wody, udusić warzywa do miękkości, doprawić sola i pieprzem, wystudzić,
2. z każdego fileta wykroić 2 kotlety, rozbić, posolić, posypać pieprzem, odstawić na chwilę,
3. na każdy kotlet położyć farsz, złożyć na połowę, uformować kotlety, panierować w mące, jajku i tartej bułce, smażyć na oleju, smacznego