Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa odmiana dla popularnego kotleta z fileta kurczaka
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
1. na rozgrzane masło wrzucić pokrojony czosnek, cebulę, dodać startą na grubej tarce marchew i selera oraz pokrojonego w krążki pora, dodać łyżkę sosu sojowego, podsmażyć, podlać odrobiną wody, udusić warzywa do miękkości, doprawić sola i pieprzem, wystudzić,
2. z każdego fileta wykroić 2 kotlety, rozbić, posolić, posypać pieprzem, odstawić na chwilę,
3. na każdy kotlet położyć farsz, złożyć na połowę, uformować kotlety, panierować w mące, jajku i tartej bułce, smażyć na oleju, smacznego