Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa odmiana dla popularnego kotleta z fileta kurczaka
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3026
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3026
Składniki
1. na rozgrzane masło wrzucić pokrojony czosnek, cebulę, dodać startą na grubej tarce marchew i selera oraz pokrojonego w krążki pora, dodać łyżkę sosu sojowego, podsmażyć, podlać odrobiną wody, udusić warzywa do miękkości, doprawić sola i pieprzem, wystudzić,
2. z każdego fileta wykroić 2 kotlety, rozbić, posolić, posypać pieprzem, odstawić na chwilę,
3. na każdy kotlet położyć farsz, złożyć na połowę, uformować kotlety, panierować w mące, jajku i tartej bułce, smażyć na oleju, smacznego