Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane, smaczne, do przygotowania w 50 minut. Mięso drobiowe wzbogacone aromatem piwa, do tego warzywa. Myślicie, że można się najeść do syta? Pewnie, że tak... spróbujcie!
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 1724
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2813
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 150
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4285
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 1724
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2813
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 150
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4285
Składniki
Udka solimy, posypujemy pieprzem, mieloną papryką i imbirem, odstawiamy na pół godziny do lodówki. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka, ziemniaki w grubą kostkę. Mięso obsmażamy z obu stron na oliwie z oliwek, podlewamy szklanką wody, dusimy pod przykryciem przez 45 minut. Po 15 minutach duszenia dodajemy ziemniaki i wlewamy piwo. Po kolejnych 15 minutach dodajemy resztę warzyw. Całość doprawiamy do smaku.
Smacznego.