Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane, smaczne, do przygotowania w 50 minut. Mięso drobiowe wzbogacone aromatem piwa, do tego warzywa. Myślicie, że można się najeść do syta? Pewnie, że tak... spróbujcie!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1105
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 470
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1437
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1105
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 470
Składniki
Udka solimy, posypujemy pieprzem, mieloną papryką i imbirem, odstawiamy na pół godziny do lodówki. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka, ziemniaki w grubą kostkę. Mięso obsmażamy z obu stron na oliwie z oliwek, podlewamy szklanką wody, dusimy pod przykryciem przez 45 minut. Po 15 minutach duszenia dodajemy ziemniaki i wlewamy piwo. Po kolejnych 15 minutach dodajemy resztę warzyw. Całość doprawiamy do smaku.
Smacznego.