Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane, smaczne, do przygotowania w 50 minut. Mięso drobiowe wzbogacone aromatem piwa, do tego warzywa. Myślicie, że można się najeść do syta? Pewnie, że tak... spróbujcie!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 793
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 793
Składniki
Udka solimy, posypujemy pieprzem, mieloną papryką i imbirem, odstawiamy na pół godziny do lodówki. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka, ziemniaki w grubą kostkę. Mięso obsmażamy z obu stron na oliwie z oliwek, podlewamy szklanką wody, dusimy pod przykryciem przez 45 minut. Po 15 minutach duszenia dodajemy ziemniaki i wlewamy piwo. Po kolejnych 15 minutach dodajemy resztę warzyw. Całość doprawiamy do smaku.
Smacznego.