Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne danie obiadowe.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7938
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3256
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 604
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7938
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3256
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 604
Składniki
Pokroić cebulę i paprykę, a czosnek przepuścić przez praskę. Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa umieścić w rondlu na oleju. Dodać starty na tarce o grubych otworach seler i zacząć dusić pod przykryciem. Po chwili dodać szpinak, a następnie pokrojone mięso. Chwilę dusić czekając aż szpinak się rozmrozi. Dodać wszystkie przyprawy. Co chwilę mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody. Po około 30 minutach sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak, to nabrać chochelką wywaru i nieco ostudzić. Połączyć wywar z jogurtem i mąką. Przelać do rondla. Zamieszać. Chwilę poddusić i gotowe.
W oddzielnym naczyniu ugotować pęczak według przepisu na opakowaniu. Nakładać na talerze pęczak i warzywa z kurczakiem.