Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne danie obiadowe.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 54
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5561
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 54
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5561
Składniki
Pokroić cebulę i paprykę, a czosnek przepuścić przez praskę. Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa umieścić w rondlu na oleju. Dodać starty na tarce o grubych otworach seler i zacząć dusić pod przykryciem. Po chwili dodać szpinak, a następnie pokrojone mięso. Chwilę dusić czekając aż szpinak się rozmrozi. Dodać wszystkie przyprawy. Co chwilę mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody. Po około 30 minutach sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak, to nabrać chochelką wywaru i nieco ostudzić. Połączyć wywar z jogurtem i mąką. Przelać do rondla. Zamieszać. Chwilę poddusić i gotowe.
W oddzielnym naczyniu ugotować pęczak według przepisu na opakowaniu. Nakładać na talerze pęczak i warzywa z kurczakiem.