Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne danie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1069
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy solą, pieprzem, tymiankiem, dodajemy 2-3 łyżki oleju ( olej można też wylać bezpośrednio na patelnię) wszystko mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia się". Pieczarki kroimy na plastry i podduszamy. Na patelni podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę, bakłażany wydrążamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, a następnie dodajemy pieczarki. wszystko razem dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Papryczkę chili wydrążamy i podsmażamy na oddzielnej patelni, aż delikatnie zmięknie, dodajemy do warzyw. Wydrążone cukinie kroimy w kostkę, pomidory również i dodajemy do duszących się warzyw. Pierś podsmażamy na złoty kolor i również dodajemy do warzyw. Całość możemy podlać przecierem pomidorowym, ale nie jest to konieczne. Doprawiamy do smaku solną mieszanką warzywną ( przepis znajdziesz w moich przepisach) lub jarzynką, vegetą. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką Smacznego!