Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne danie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25785
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2841
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1344
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25785
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2841
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1344
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy solą, pieprzem, tymiankiem, dodajemy 2-3 łyżki oleju ( olej można też wylać bezpośrednio na patelnię) wszystko mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia się". Pieczarki kroimy na plastry i podduszamy. Na patelni podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę, bakłażany wydrążamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, a następnie dodajemy pieczarki. wszystko razem dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Papryczkę chili wydrążamy i podsmażamy na oddzielnej patelni, aż delikatnie zmięknie, dodajemy do warzyw. Wydrążone cukinie kroimy w kostkę, pomidory również i dodajemy do duszących się warzyw. Pierś podsmażamy na złoty kolor i również dodajemy do warzyw. Całość możemy podlać przecierem pomidorowym, ale nie jest to konieczne. Doprawiamy do smaku solną mieszanką warzywną ( przepis znajdziesz w moich przepisach) lub jarzynką, vegetą. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką Smacznego!