Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne danie
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy solą, pieprzem, tymiankiem, dodajemy 2-3 łyżki oleju ( olej można też wylać bezpośrednio na patelnię) wszystko mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia się". Pieczarki kroimy na plastry i podduszamy. Na patelni podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę, bakłażany wydrążamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, a następnie dodajemy pieczarki. wszystko razem dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Papryczkę chili wydrążamy i podsmażamy na oddzielnej patelni, aż delikatnie zmięknie, dodajemy do warzyw. Wydrążone cukinie kroimy w kostkę, pomidory również i dodajemy do duszących się warzyw. Pierś podsmażamy na złoty kolor i również dodajemy do warzyw. Całość możemy podlać przecierem pomidorowym, ale nie jest to konieczne. Doprawiamy do smaku solną mieszanką warzywną ( przepis znajdziesz w moich przepisach) lub jarzynką, vegetą. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką Smacznego!