Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny zdrowy obiadek. Przygotowanie warzyw i mięsa zajmie nam niecałe 10 min a resztę roboty zrobi za nas piekarnik. Całe danie wychodzi miękkie, pyszne i soczyste. Polecam!
Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, smarujemy olejem i posypujemy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na co najmniej godzinę lecz można ten krok pominąć. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę oleju oraz koperek i mieszamy.
Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy, na warzywa układamy podudzia.
Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!
Kurczak pieczony na foremce od babki z kominem, wiem niektórzy powiedzą że od...
Odsłon: 1981
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31588
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9526
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31588
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9526
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 267
Składniki
Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, smarujemy olejem i posypujemy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na co najmniej godzinę lecz można ten krok pominąć. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę oleju oraz koperek i mieszamy. Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy, na warzywa układamy podudzia.
Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 27
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 162