Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu danie z kurczakiem mieszanką warzywną w stylu greckim z lekko azjatycką nutą.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 846
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12712
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 846
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12712
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu.
Orzechy nerkowca drobno siekamy, paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Z papryczki chili usuwamy pestki i drobno kroimy. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy paprykę, czosnek i papryczkę chilli. Dodajemy mięso i smażymy ok. 5 minut, aż mięso się zarumieni. Dodajemy mieszankę warzywną wraz z dołączonymi przyprawami. Smażymy dalej ok. 5 minut. Dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy.
Podajemy z ugotowanym ryżem.