Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na kurczaka z warzywami zaplecionego w cieście francuskim, sycące i aromatyczne danie, rozgrzewające, w sam raz na zimowe chłody, serdecznie polecam :-)
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 92258
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 560
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 212
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 92258
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 560
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 212
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia w kostkę umytych piersi z kurczaka. Następnie smażymy mięso na rozgrzanej oliwie. Solimy, sypiemy dużo słodkiej papryki, curry, na końcu pieprz. Usmażone mięso odkładamy na bok. Cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy, solimy, mieszamy, sypiemy bardzo dużo oregano, pieprz, jeszcze chwilę smażymy i odkładamy na bok. Paprykę kroimy w kosteczkę. Rozkładamy ciasto francuskie na blasze, którą dodatkowo wykładam papierem do pieczenia. Dzielimy je na pół. Na każdej połowie na środku kładziemy trochę usmażonego mięsa, pieczarek, kukurydzę i paprykę, na wierzch ścieramy trochę żółtego sera na tarce o dużych oczkach, posypujemy słodką papryką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Boki ciasta francuskiego z jednej i drugiej strony nacinamy, szerokość pasków to około 1 cm i zaplatamy ciasto. Wszystko dokładnie pokazane jest na filmiku, serdecznie zapraszam do obejrzenia. Na końcu wszystko smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najniższy poziom lub na środek i pieczemy przez 30 minut z termoobiegiem. Powtarzamy czynności z drugim ciastem francuskim. W ten sposób powstaną nam 4 porcje. Podaję z ketchupem. Smacznego :-)