Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie "jednogarnkowe": warzywa i kurczak pieczone w piekarniku. Czysto, prosto i smacznie:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Sól czosnkową, pieprz, obie papryki, curry i majeranek mieszamy.Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Ziemniaki i marchew obieramy: ziemniaki kroimy w kostkę a marchew w plastry. Warzywa układamy na dnie naczynia żaroodpornego lekko oprószając solą. Na warzywach układamy podudzia z kurczaka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy 50-60 min.