Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie "jednogarnkowe": warzywa i kurczak pieczone w piekarniku. Czysto, prosto i smacznie:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Sól czosnkową, pieprz, obie papryki, curry i majeranek mieszamy.Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Ziemniaki i marchew obieramy: ziemniaki kroimy w kostkę a marchew w plastry. Warzywa układamy na dnie naczynia żaroodpornego lekko oprószając solą. Na warzywach układamy podudzia z kurczaka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy 50-60 min.