Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie "jednogarnkowe": warzywa i kurczak pieczone w piekarniku. Czysto, prosto i smacznie:)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 577
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2897
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 577
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2897
Składniki
Sól czosnkową, pieprz, obie papryki, curry i majeranek mieszamy.Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Ziemniaki i marchew obieramy: ziemniaki kroimy w kostkę a marchew w plastry. Warzywa układamy na dnie naczynia żaroodpornego lekko oprószając solą. Na warzywach układamy podudzia z kurczaka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy 50-60 min.