Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie "jednogarnkowe": warzywa i kurczak pieczone w piekarniku. Czysto, prosto i smacznie:)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1096
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2829
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 924
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1096
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2829
Składniki
Sól czosnkową, pieprz, obie papryki, curry i majeranek mieszamy.Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Ziemniaki i marchew obieramy: ziemniaki kroimy w kostkę a marchew w plastry. Warzywa układamy na dnie naczynia żaroodpornego lekko oprószając solą. Na warzywach układamy podudzia z kurczaka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy 50-60 min.