Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z ziołami

Kurczak z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 461

Dodano:

Odsłon: 245

kurczak faszerowany ziołami podany z kalafiorem i fasolą.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak z ziołami

Przygotowanie

  1. Koperek, Kolendrę i natkę pietruszki posiekać i wymieszać.
    taką mieszanką faszerować ćwiartki pod skórą.
    Przełożyć na blaszkę. Posypać solą, pieprzem ziołowym i imbirem.
    Piec we wcześniej nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20-30 min.

    Fasolę Mung ugotować w osolonej wodzie.

    Kalafior podzielić na różyczki i zblendować. Przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą. po ok 10 minutach przelać do durszlaka wyłożonego ścierką. wycisnąć po czym przełożyć do miski i dodać jogurt naturalny.
    Wymieszać i dodać ugotowaną i odcedzoną fasolę. Podlać oliwą do smaku.

    Podawać
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń