Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-04-2012
przepyszne
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3554
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3554
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Składniki
W piersi kurczaka zrobiłam wąską, długą kieszonkę, do której włożyłam bloczek żółtego sera o wymiarach 1x1x6 cm. Z jednej strony bloczek trochę ścięłam, aby cieńszą końcówkę łatwiej umieścić w cieńszej części piersi. kieszonkę spięłam wykałaczką. Obsypałam solą i świeżo mielonym pieprzem i smażyłam po 5 minut z każdej strony. Kiedy przekręciłam piersi na drugą stronę, na patelnię wrzuciłam 2 pomidory pokrojone w kostkę i pół cebuli w piórka. Delikatnie osoliłam. Smażyłam razem z kurczakiem ok. 5 minut (tyle, ile druga strona piersi miała się smażyć). Podałam z małym plackiem ziemniaczanym, na który wyłożyłam trochę podsmażonych pomidorów. Ser żółty wspaniale się rozpuszcza i wypływa z gorącej, przekrojonej piersi.