Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-04-2012
przepyszne
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1724
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8268
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252627
Polecam.
Odsłon: 1370
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1724
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8268
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252627
Polecam.
Odsłon: 1370
Składniki
W piersi kurczaka zrobiłam wąską, długą kieszonkę, do której włożyłam bloczek żółtego sera o wymiarach 1x1x6 cm. Z jednej strony bloczek trochę ścięłam, aby cieńszą końcówkę łatwiej umieścić w cieńszej części piersi. kieszonkę spięłam wykałaczką. Obsypałam solą i świeżo mielonym pieprzem i smażyłam po 5 minut z każdej strony. Kiedy przekręciłam piersi na drugą stronę, na patelnię wrzuciłam 2 pomidory pokrojone w kostkę i pół cebuli w piórka. Delikatnie osoliłam. Smażyłam razem z kurczakiem ok. 5 minut (tyle, ile druga strona piersi miała się smażyć). Podałam z małym plackiem ziemniaczanym, na który wyłożyłam trochę podsmażonych pomidorów. Ser żółty wspaniale się rozpuszcza i wypływa z gorącej, przekrojonej piersi.