Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-04-2012
przepyszne
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
W piersi kurczaka zrobiłam wąską, długą kieszonkę, do której włożyłam bloczek żółtego sera o wymiarach 1x1x6 cm. Z jednej strony bloczek trochę ścięłam, aby cieńszą końcówkę łatwiej umieścić w cieńszej części piersi. kieszonkę spięłam wykałaczką. Obsypałam solą i świeżo mielonym pieprzem i smażyłam po 5 minut z każdej strony. Kiedy przekręciłam piersi na drugą stronę, na patelnię wrzuciłam 2 pomidory pokrojone w kostkę i pół cebuli w piórka. Delikatnie osoliłam. Smażyłam razem z kurczakiem ok. 5 minut (tyle, ile druga strona piersi miała się smażyć). Podałam z małym plackiem ziemniaczanym, na który wyłożyłam trochę podsmażonych pomidorów. Ser żółty wspaniale się rozpuszcza i wypływa z gorącej, przekrojonej piersi.