Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche mięso z cebulką i serem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2319
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3351
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2319
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3351
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Składniki
Fileta umyć, oczyścić, rozbić tłuczkiem.
Dno naczynia żaroodpornego posypać delikatnie wegetą (lub solą - jak kto woli). Cebulę obrać, drobno posiekać.
Filety ułożyć w 'przyprawionym' naczyniu, posmarować je cienką warstwą majonezu, posypać posiekaną cebulą, przykryć żółtym serem (dobrze żeby był to ser który dobrze się topi) Wstawić na dolny poziom podgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 15 - 20 minut w 200 stopniach. Smacznego!
Można dla odmiany przed posmarowaniem majonez wymieszać z odrobiną keczupu - mięso nabierze nowego, równie pysznego smaku.