Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche mięso z cebulką i serem.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 179
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 179
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Fileta umyć, oczyścić, rozbić tłuczkiem.
Dno naczynia żaroodpornego posypać delikatnie wegetą (lub solą - jak kto woli). Cebulę obrać, drobno posiekać.
Filety ułożyć w 'przyprawionym' naczyniu, posmarować je cienką warstwą majonezu, posypać posiekaną cebulą, przykryć żółtym serem (dobrze żeby był to ser który dobrze się topi) Wstawić na dolny poziom podgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 15 - 20 minut w 200 stopniach. Smacznego!
Można dla odmiany przed posmarowaniem majonez wymieszać z odrobiną keczupu - mięso nabierze nowego, równie pysznego smaku.