Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu i obłędny w smaku. Kolejne danie bez tzw "trzymanki".
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
Cebule siekamy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z ryżem. Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mieszamy z przyprawą do drobiu, olejem, solą oraz pieprzem. Rosół zagotowujemy z ketchupem, masłem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ryż z marchewką. Posypujemy posiekaną cebulą. Na ryż układamy kurczaka. Zalewamy przygotowaną zalewą. Całość pieczemy 80 minut w temperaturze 200°C.