Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu i obłędny w smaku. Kolejne danie bez tzw "trzymanki".
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 447
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16660
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 447
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16660
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Składniki
Cebule siekamy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z ryżem. Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mieszamy z przyprawą do drobiu, olejem, solą oraz pieprzem. Rosół zagotowujemy z ketchupem, masłem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ryż z marchewką. Posypujemy posiekaną cebulą. Na ryż układamy kurczaka. Zalewamy przygotowaną zalewą. Całość pieczemy 80 minut w temperaturze 200°C.