Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu i obłędny w smaku. Kolejne danie bez tzw "trzymanki".
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Cebule siekamy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z ryżem. Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mieszamy z przyprawą do drobiu, olejem, solą oraz pieprzem. Rosół zagotowujemy z ketchupem, masłem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ryż z marchewką. Posypujemy posiekaną cebulą. Na ryż układamy kurczaka. Zalewamy przygotowaną zalewą. Całość pieczemy 80 minut w temperaturze 200°C.