Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można by powiedzieć bardzo pożywny, sycący, a z dodatkiem ugotowanego ryżu stanowi fajne smakowite danie, które możemy wziąć do pracy na pyszny lunch.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5406
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19407
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1049
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5406
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19407
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1049
Składniki
Sposób przygotowania; Pierś z kurczaka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu nacinamy, następnie rozkładamy na płat i lekko rozbijamy aby nie porobić dziur. Delikatnie solimy i nacieramy wódką. Oczyszczamy por i kroimy w pół krążki. Natomiast szynkę kroimy w nieduże paseczki, ogórka kroimy w cienkie plasterki. Na wcześniej przygotowany płat nakładamy pokrojony por, następnie paski szynki. Całość zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Ciasto: Z podanych składników przygotować ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany. Przygotowaną roladę panierować w mące ziemniaczanej, następnie wkładać do przygotowanego ciasta. Smażymy w dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju około 8 - 10 minut co jakiś czas przewracając. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym, studzimy i kroimy w plastry. Serwujemy z ugotowanym ryżem oraz ogórkiem zielonym. Rada; soli duża szczypta, olej dobrze rozgrzany, woda może być mineralna niegazowana, sodę możemy zastąpić proszkiem do pieczenia,