Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne, ale jednak całkiem inne :) a to tylko za sprawą jednego dodatkowego składnika - słonecznika. Dzisiaj zapraszam na kotlety drobiowe w chrupiącej panierce ze słonecznikiem.
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 29
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 55
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 27
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 81
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 29
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 55
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 27
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 81
Składniki
Pierś umyć i dokładnie wytrzeć. Pokroić na kawałki, następnie posolić i popieprzyć z każdej strony, rozbić tłuczkiem. Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem. Jajko roztrzepać. Mięso obtoczyć w mącę, następnie w jajku, a na sam koniec w bułce i słoneczniku. Gotowe mięso smażyć na rozgrzanym oleju, przez ok. 7 min. z każdej strony. Usmażone kotlety położyć na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Podawać z ulubionymi dodatkami.