Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne, ale jednak całkiem inne :) a to tylko za sprawą jednego dodatkowego składnika - słonecznika. Dzisiaj zapraszam na kotlety drobiowe w chrupiącej panierce ze słonecznikiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13560
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13560
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Składniki
Pierś umyć i dokładnie wytrzeć. Pokroić na kawałki, następnie posolić i popieprzyć z każdej strony, rozbić tłuczkiem. Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem. Jajko roztrzepać. Mięso obtoczyć w mącę, następnie w jajku, a na sam koniec w bułce i słoneczniku. Gotowe mięso smażyć na rozgrzanym oleju, przez ok. 7 min. z każdej strony. Usmażone kotlety położyć na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Podawać z ulubionymi dodatkami.