Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne, ale jednak całkiem inne :) a to tylko za sprawą jednego dodatkowego składnika - słonecznika. Dzisiaj zapraszam na kotlety drobiowe w chrupiącej panierce ze słonecznikiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pierś umyć i dokładnie wytrzeć. Pokroić na kawałki, następnie posolić i popieprzyć z każdej strony, rozbić tłuczkiem. Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem. Jajko roztrzepać. Mięso obtoczyć w mącę, następnie w jajku, a na sam koniec w bułce i słoneczniku. Gotowe mięso smażyć na rozgrzanym oleju, przez ok. 7 min. z każdej strony. Usmażone kotlety położyć na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Podawać z ulubionymi dodatkami.