Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8667
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8667
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
1. filety przekroić w poprzek na dwie części, tak aby powstały po dwa dość szerokie, płaskie kotlety, posolić, skropić sosem sojowym, odstawić na godz, 2. na oleju podsmażyć pokrojony czosnek, wrzucić szpinak, dusić powoli do odparowania płynu, dodać serek, doprawić, poddusić jeszcze chwilkę, 3. rozgrzać olej, wrzucić kotlety na patelnię, usmażyć na rumiano z obydwu stron, uważając żeby nie wysuszyć mięska, 4. na kotlety rozłożyć szpinak, przykryć serem, zapiec w piekarniku, smacznego