Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne kotlety mielone lub schabowe? Pora przełamać obiadową rutynę i zaserwować na obiad coś nowego. Kurczak ze szpinakiem w tym wydaniu sprawdzi się rewelacyjnie. Prosty, ale wyjątkowo pyszny farsz, doskonale pasuje do delikatnego mięsa. Zrób, a będziesz często powtarzać.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 472
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 565
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 472
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 565
Składniki
Przygotuj farsz. Jeśli używasz mrożonego szpinaku, najpierw odstaw go do odmrożenia i odciśnij nadmiar wody. Świeży opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij obrany, rozgnieciony i posiekany czosnek. Dodaj szpinak, całość podsmażaj kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj teraz do farszu pokrojone w kostkę suszone pomidory. Zetrzyj ser żółty na tarce i połącz wszystkie składniki farszu. Dopraw solą i pieprzem.
W misce wymieszaj oliwę z oliwek, paprykę słodką i natkę pietruszki. Dopraw marynatę solą i pieprzem.
W każdym filecie z kurczaka zrób kieszonkę na farsz. Przełóż go dokładnie. Teraz z zewnątrz nasmaruj przygotowaną marynatą. Przełóż kurczaka ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30-40 minut, w zależności od grubości mięsa. Jeśli zacznie się przypiekać z zewnątrz, przykryj go. Podawaj kurczaka ze szpinakiem polanego delikatnie octem balsamicznym.