Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, ładnie wyglądające i proste w przygotowaniu danie z kurczaka.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22568
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14885
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44505
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 639
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22568
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14885
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44505
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 639
Składniki
Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podgrzewać aż do rozmrożenia, następnie dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto przekroić na 2 części. Na środku każdej z nich położyć usmażony filet z kurczaka. Ciasto, które pozostało po bokach, ponacinać w paseczki o szerokości ok. 1 cm.
Na pierś położyć szpinak, przykryć go pokrojoną w cienkie paseczki mozzarellą. Po tym, na przemian przekładać paski ciasta, raz z prawej, raz z lewej strony, na kształt warkocza. Piec około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wierzch posmarować rozmąconym białkiem.
Podawać można z sosem czosnkowym: 3 łyżki jogurtu naturalnego, dwa ząbki czosnku i łyżeczka posiekanych ziół, sól i pieprz do smaku.