Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, ładnie wyglądające i proste w przygotowaniu danie z kurczaka.
Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podgrzewać aż do rozmrożenia, następnie dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto przekroić na 2 części. Na środku każdej z nich położyć usmażony filet z kurczaka. Ciasto, które pozostało po bokach, ponacinać w paseczki o szerokości ok. 1 cm.
Na pierś położyć szpinak, przykryć go pokrojoną w cienkie paseczki mozzarellą. Po tym, na przemian przekładać paski ciasta, raz z prawej, raz z lewej strony, na kształt warkocza.
Piec około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Wierzch posmarować rozmąconym białkiem.
Podawać można z sosem czosnkowym: 3 łyżki jogurtu naturalnego, dwa ząbki czosnku i łyżeczka posiekanych ziół, sól i pieprz do smaku.
Moja ulubiona forma cannelloni z ukochanym szpinakiem :)
Odsłon: 3132
o bardzo smaczne danie i dodatkowo pięknie się prezentuje. Smak ciasta francu...
Odsłon: 1487
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11863
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 155
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 338
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 241
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11863
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 155
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 338
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 241
Składniki
Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podgrzewać aż do rozmrożenia, następnie dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto przekroić na 2 części. Na środku każdej z nich położyć usmażony filet z kurczaka. Ciasto, które pozostało po bokach, ponacinać w paseczki o szerokości ok. 1 cm.
Na pierś położyć szpinak, przykryć go pokrojoną w cienkie paseczki mozzarellą. Po tym, na przemian przekładać paski ciasta, raz z prawej, raz z lewej strony, na kształt warkocza. Piec około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wierzch posmarować rozmąconym białkiem.
Podawać można z sosem czosnkowym: 3 łyżki jogurtu naturalnego, dwa ząbki czosnku i łyżeczka posiekanych ziół, sól i pieprz do smaku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki kukurydziane
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Dania główne
Kasza z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pierogi z serem - przepis babci
Placki kukurydziane
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 25
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 56