Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, ładnie wyglądające i proste w przygotowaniu danie z kurczaka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244617
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244617
Składniki
Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podgrzewać aż do rozmrożenia, następnie dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto przekroić na 2 części. Na środku każdej z nich położyć usmażony filet z kurczaka. Ciasto, które pozostało po bokach, ponacinać w paseczki o szerokości ok. 1 cm.
Na pierś położyć szpinak, przykryć go pokrojoną w cienkie paseczki mozzarellą. Po tym, na przemian przekładać paski ciasta, raz z prawej, raz z lewej strony, na kształt warkocza. Piec około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wierzch posmarować rozmąconym białkiem.
Podawać można z sosem czosnkowym: 3 łyżki jogurtu naturalnego, dwa ząbki czosnku i łyżeczka posiekanych ziół, sól i pieprz do smaku.