Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, ładnie wyglądające i proste w przygotowaniu danie z kurczaka.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 264
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 117
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 64
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 96
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 264
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 117
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 64
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 96
Składniki
Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podgrzewać aż do rozmrożenia, następnie dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto przekroić na 2 części. Na środku każdej z nich położyć usmażony filet z kurczaka. Ciasto, które pozostało po bokach, ponacinać w paseczki o szerokości ok. 1 cm.
Na pierś położyć szpinak, przykryć go pokrojoną w cienkie paseczki mozzarellą. Po tym, na przemian przekładać paski ciasta, raz z prawej, raz z lewej strony, na kształt warkocza. Piec około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wierzch posmarować rozmąconym białkiem.
Podawać można z sosem czosnkowym: 3 łyżki jogurtu naturalnego, dwa ząbki czosnku i łyżeczka posiekanych ziół, sól i pieprz do smaku.