Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste filety z kurczaka w aromatycznym sosie z żurawiny.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. W tym czasie, co mięso się nam pruży, robimy sos. 3. Żurawinę przekładamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy 20 minut. 4. Po tym czasie dodajemy cukier, cynamon i sok z cytryny, chwilę gotujemy i blendujemy. 5. Na koniec wlewamy śmietanę, sos jest gęsty, więc rozkładamy na każdym kawałku mięsa i dekorujemy cząstką gruszki.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.