Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie juz powiele jak wiele osob przede mna ale po prostu uwielbiam tak podane danie.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Składniki
Piersi z kurzaka oczyszczam i kroje na male kawalki, dorzucam, sol, pieprz i troche przyprawy do kurczaka, wkladam do lodowki napol godiny ( bo kurczak potem jest smaczniejszy). Na rozgrzanym oleju podsmazam kurczaka (ja lubie jak jest dobrze wysmazony). W osobnym garnku na oleju posmazam pokrojone w kostke: cebule, czosnek, papryki, pierczarki, cukinie i dusze na malym ogniu. Jak juz widze ze warzywa nabraly miekkosci dorzucam wysmazone piersi z kurczaka i dolewam wywar z kostki rosolowej i dusze ok 10 min an malym ogniu co jakis czas mieszajac. Osobno gotuje kasze i za chwile mam obiad palce lizac... smacznego ;)