Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie juz powiele jak wiele osob przede mna ale po prostu uwielbiam tak podane danie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Składniki
Piersi z kurzaka oczyszczam i kroje na male kawalki, dorzucam, sol, pieprz i troche przyprawy do kurczaka, wkladam do lodowki napol godiny ( bo kurczak potem jest smaczniejszy). Na rozgrzanym oleju podsmazam kurczaka (ja lubie jak jest dobrze wysmazony). W osobnym garnku na oleju posmazam pokrojone w kostke: cebule, czosnek, papryki, pierczarki, cukinie i dusze na malym ogniu. Jak juz widze ze warzywa nabraly miekkosci dorzucam wysmazone piersi z kurczaka i dolewam wywar z kostki rosolowej i dusze ok 10 min an malym ogniu co jakis czas mieszajac. Osobno gotuje kasze i za chwile mam obiad palce lizac... smacznego ;)