Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurcze brukselka

Kurcze brukselka

Autor:

Przepisów i artykułów: 827 Ocena: 8725

Dodano:

Odsłon: 436

Soczyste mięso z udek, nadziewane brukselką i mozzarellą. Warto wypróbować, danie jest pyszne.

Składniki

  • 10 udek z kurczaka
  • 1 ½ opakowanie mini kuleczek mozzarella
  • 2 opakowania brukselek
  • Sól
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurcze brukselka

Przygotowanie

  1. 1. Z udek wyjmujemy kości, odcinamy odstając skrawki mięsa, doprawiamy solą oraz przyprawą.

  2. 2. W środek mięsa wkładamy po 2 kuleczki mozzarelli i 2 kuleczki brukselki.

  3. 3. Zawijamy udka, tak żeby przykryć farsz.

  4. 4. Układamy w rękawie do pieczenia i dodajemy pozostałą brukselkę.
    5. Pieczemy 30 minut w 180 ° C.

  5. 6. Obiad gotowy.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń