Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny kurczak z pysznym nadzieniem
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Składniki
Cebulę posiekać, zrumienić na maśle, bułkę namoczyć, odcisnąć. Wątróbkę pokroić drobno, dodać pokrojoną bułkę, mięso mielone, jajko, sól i pieprz, cebulę z masłem i wymieszać na końcu dodać bułkę tartą.
Kurczaka wymyć, wysuszyć delikatnie wyciąć szyję tak aby została skóra, którą trzeba zaszyć, aby nadzienie nie wyszło. Kurczaka napełnić nadzieniem i zeszyć, posmarować olejem, posypać przyprawą i piec ok 1,5 godziny co pewien czas polewając wytworzonym sokiem. Smacznego.