Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na słodkie urozmaicenie kurczaka - przepis jest prosty w przygotowaniu, a kurczak smaczny i soczysty.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na około 3 cm kawałki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie przygotowujemy marynatę: Do miseczki wlewamy olej kokosowy, sos sojowy oraz miód. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Tak powstałą marynatę dodajemy do pokrojonych kawałków kurczaka i odstawiamy na około 15 minut.
Po tym czasie kurczaka wraz z marynatą wkładamy do małego, żaroodpornego naczynia, dodajemy tymianek, jagody goi i jeszcze raz wszystko mieszamy. Następnie naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 - 25 minut. Kurcze pieczone podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja proponuję pure ziemniaczane i surówkę z kiełków fasoli mung. * Na zdjęciu widnieje połowa porcji pieczonego kurczaka Życzę smacznego! :)