Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu.
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 136
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 136
Składniki
Wykonanie: Kurę podzielić na kawałki i ugotować do miękkości z dodatkiem soli i czosnku. Następnie ostudzić, oddzielić od kości, zmielić. Dodać jajko, wlać ostudzony rosół powstały z gotowania, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku i wyrobić jednolitą masę. Formować na dłoni kotleciki, panierować i smażyć na oleju, po przewróceniu na drugą stronę posypać wiórkami masła co nada kotlecikom fajny aromat.