Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior można śmiało nazwać jednym z najzdrowszych warzyw. W 100 gramach znajduje się tylko 25 kalorii. Doskonały na ciepło do obiadu i na zimno do sałatki. Jak to kuskus jest lekki, delikatny i pełen aromatów.
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 30
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 280
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4116
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 33
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 999
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 30
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 280
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4116
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 33
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 999
Składniki
Kalafiora myjemy i osuszamy. Potem usuwamy głąba, dzielimy na różyczki i ew. usuwamy twarde końce. Partiami rozdrabniamy w malakserze na drobną kaszkę. Do szerokiego rondla, saganka lub patelni z pokrywką wlewamy wodę i doprowadzamy do zawrzenia. Dodajemy kalafiora, mieszamy, przykrywamy i dusimy ok. 3-4 minuty. Dobrze jest raz lub dwa razy przemieszać. Gdy kalafior będzie szklisty, dolewamy olej, dajemy przyprawy ( bez natki kolendry ), mieszany i dusimy jeszcze 1-2 minuty. Ściągamy z ognia, wsypujemy posiekaną natkę kolendry, mieszamy i od razu podajemy.