Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior można śmiało nazwać jednym z najzdrowszych warzyw. W 100 gramach znajduje się tylko 25 kalorii. Doskonały na ciepło do obiadu i na zimno do sałatki. Jak to kuskus jest lekki, delikatny i pełen aromatów.
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 126
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 217
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 119
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3791
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 126
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 217
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 119
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3791
Składniki
Kalafiora myjemy i osuszamy. Potem usuwamy głąba, dzielimy na różyczki i ew. usuwamy twarde końce. Partiami rozdrabniamy w malakserze na drobną kaszkę. Do szerokiego rondla, saganka lub patelni z pokrywką wlewamy wodę i doprowadzamy do zawrzenia. Dodajemy kalafiora, mieszamy, przykrywamy i dusimy ok. 3-4 minuty. Dobrze jest raz lub dwa razy przemieszać. Gdy kalafior będzie szklisty, dolewamy olej, dajemy przyprawy ( bez natki kolendry ), mieszany i dusimy jeszcze 1-2 minuty. Ściągamy z ognia, wsypujemy posiekaną natkę kolendry, mieszamy i od razu podajemy.