Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-07-2018
Danie pracochłonne ale warto je zrobić przynajmniej raz w roku-w porze kwitnienia cukinii.Nie tylko ładnie wygląda ale i wyjątkowo smakuje.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 134
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 202
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1280
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 509
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 134
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 202
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1280
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 509
Składniki
Ryż ugotować w jednej szklance rosołu lub bulionu. Przestudzić. Mięso drobiowe ugotować i zmielić. Cebulę drobno pokroić i "zeszklić" na dwóch łyżkach oleju. Składniki wymieszać, dodać całe jajka i doprawić solą i pieprzem.
Kwiaty cukinii umyć, usunąć ze środka "słupek". Delikatnie rozchylać płatki cukinii i przy pomocy małej łyżeczki nakładać farsz. Końcówki płatków lekko skręcać. Na dnie szerokiego garnka z grubym dnem ułożyć warstwę z liści winogron. Promieniście układać nadziewane kwiaty cukinii. Między kwiatami rozsypać zielone, niedojrzałe winogrona i cząstki pomidorów. Podlać bulionem lub rosołem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Podawać z sosem pomidorowym.