Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-07-2018
 
            Danie pracochłonne ale warto je zrobić przynajmniej raz w roku-w porze kwitnienia cukinii.Nie tylko ładnie wygląda ale i wyjątkowo smakuje.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54205
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 540
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5543
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54205
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 540
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5543
 
         
         
                Składniki
Ryż ugotować w jednej szklance rosołu lub bulionu. Przestudzić. Mięso drobiowe ugotować i zmielić. Cebulę drobno pokroić i "zeszklić" na dwóch łyżkach oleju. Składniki wymieszać, dodać całe jajka i doprawić solą i pieprzem.
Kwiaty cukinii umyć, usunąć ze środka "słupek". Delikatnie rozchylać płatki cukinii i przy pomocy małej łyżeczki nakładać farsz. Końcówki płatków lekko skręcać. Na dnie szerokiego garnka z grubym dnem ułożyć warstwę z liści winogron. Promieniście układać nadziewane kwiaty cukinii. Między kwiatami rozsypać zielone, niedojrzałe winogrona i cząstki pomidorów. Podlać bulionem lub rosołem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Podawać z sosem pomidorowym.