Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-07-2018
Danie pracochłonne ale warto je zrobić przynajmniej raz w roku-w porze kwitnienia cukinii.Nie tylko ładnie wygląda ale i wyjątkowo smakuje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Ryż ugotować w jednej szklance rosołu lub bulionu. Przestudzić. Mięso drobiowe ugotować i zmielić. Cebulę drobno pokroić i "zeszklić" na dwóch łyżkach oleju. Składniki wymieszać, dodać całe jajka i doprawić solą i pieprzem.
Kwiaty cukinii umyć, usunąć ze środka "słupek". Delikatnie rozchylać płatki cukinii i przy pomocy małej łyżeczki nakładać farsz. Końcówki płatków lekko skręcać. Na dnie szerokiego garnka z grubym dnem ułożyć warstwę z liści winogron. Promieniście układać nadziewane kwiaty cukinii. Między kwiatami rozsypać zielone, niedojrzałe winogrona i cząstki pomidorów. Podlać bulionem lub rosołem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Podawać z sosem pomidorowym.