Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-07-2018
Danie pracochłonne ale warto je zrobić przynajmniej raz w roku-w porze kwitnienia cukinii.Nie tylko ładnie wygląda ale i wyjątkowo smakuje.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 458
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37280
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2571
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 220
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 226
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 458
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37280
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2571
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 220
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 226
Składniki
Ryż ugotować w jednej szklance rosołu lub bulionu. Przestudzić. Mięso drobiowe ugotować i zmielić. Cebulę drobno pokroić i "zeszklić" na dwóch łyżkach oleju. Składniki wymieszać, dodać całe jajka i doprawić solą i pieprzem.
Kwiaty cukinii umyć, usunąć ze środka "słupek". Delikatnie rozchylać płatki cukinii i przy pomocy małej łyżeczki nakładać farsz. Końcówki płatków lekko skręcać. Na dnie szerokiego garnka z grubym dnem ułożyć warstwę z liści winogron. Promieniście układać nadziewane kwiaty cukinii. Między kwiatami rozsypać zielone, niedojrzałe winogrona i cząstki pomidorów. Podlać bulionem lub rosołem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Podawać z sosem pomidorowym.