Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2003
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5383
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5455
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2003
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5383
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5455
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmaż delikatnie obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso.
Wszystko smaż do momentu, aż mięso będzie się delikatnie rumienić, dodaj wtedy wodę i przecier pomidorowy, zioła prowansalskie. Wszystko razem zagotuj, dopraw solą i pieprzem.
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę dokładnie wymieszaj, powoli dolewaj mleko jednocześnie cały czas mieszając tak aby nie porobiły nam się grudki, wszystko razem gotuj do momentu zgęstnienia sosu, dodaj wtedy pieprz i gałkę muszkatołową.
Na dużą brytfannę wylej cienką warstwę sosu beszamelowego, na nim poukładaj płaty makaronu, na makaron wyłóż niewielka ilość mięsa, polej je sosem beszamelowym i posyp startym żółtym serem.
Na ser ułóż płaty makaronu, na makaron wyłóż mięso polej sosem i posyp serem, jeszcze raz poukładaj płaty makaronu , na to mięso które polej sosem, a na wierzch posyp startym serem.
Piec w piekarniku o temp. 200'C przez około 30-40 minut. Smacznego !!!