Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9786
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9786
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1455
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmaż delikatnie obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso.
Wszystko smaż do momentu, aż mięso będzie się delikatnie rumienić, dodaj wtedy wodę i przecier pomidorowy, zioła prowansalskie. Wszystko razem zagotuj, dopraw solą i pieprzem.
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę dokładnie wymieszaj, powoli dolewaj mleko jednocześnie cały czas mieszając tak aby nie porobiły nam się grudki, wszystko razem gotuj do momentu zgęstnienia sosu, dodaj wtedy pieprz i gałkę muszkatołową.
Na dużą brytfannę wylej cienką warstwę sosu beszamelowego, na nim poukładaj płaty makaronu, na makaron wyłóż niewielka ilość mięsa, polej je sosem beszamelowym i posyp startym żółtym serem.
Na ser ułóż płaty makaronu, na makaron wyłóż mięso polej sosem i posyp serem, jeszcze raz poukładaj płaty makaronu , na to mięso które polej sosem, a na wierzch posyp startym serem.
Piec w piekarniku o temp. 200'C przez około 30-40 minut. Smacznego !!!