Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa lasagna! Uwielbiam ją przygotować i mieć gotowanie na dwa dni z głowy! Choć nie zawsze się sprawdza bo ona jest tak pyszna, że szybko znika! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Polecam.
Odsłon: 312
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 315
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 312
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 315
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 136
Składniki
FARSZ: Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek zmiażdż i posiekaj. Na rozgrzanym oleju podduś cebulę i czosnek, dodaj mięso i smażyć aż zmieni kolor na biały. Dodaj przecier pomidorowy oraz wszystkie przyprawy. Wymieszaj. Duś na małym ogniu ok. 15 minut do odparowania wody.
BESZAMEL: W garnku umieść masło. Poczekaj aż się rozpuści. Dodaj mąkę cały czas mieszając. Cienkim strumieniem wlej mleko, dodaj przyprawy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj minutkę aż sos zgęstnieje. .Ściąg garnek z sosem z palnika, dodaj ser i wymieszaj, aż się rozpuści. Ceramiczną formę( 20cm x 20cm) lub naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Układaj na przemian: płaty makaronu->mięso->sos beszamelowy. Na zakończenie posyp parmezanem. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180° i zapiekaj 45 minut. Jeśli góra będzie się przypiekać wystarczy położyć na niej papier do pieczenia. Smacznego!