Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Składniki
Przygotowanie sosu bolognese: Mięso przepuścić przez maszynkę na drobnym sicie, a warzywa posiekać w kostkę, po czym poddusić je na maśle w dużym płaskim naczyniu. Dodać surowe mięso, a gdy zbieleje podlać bulionem i czerwonym winem, odparować. Dorzucić pomidory pelati i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu przez godzinę. Składanie Lasagne: Płaty Lasagne zwilżyć czerwonym winem i przekładać w foremce przygotowanym sosem bolognese. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i zapiec przez około 45-50 minut. Po upieczeniu posypać parmezanem i posiekaną bazylią.