Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Przygotowanie sosu bolognese: Mięso przepuścić przez maszynkę na drobnym sicie, a warzywa posiekać w kostkę, po czym poddusić je na maśle w dużym płaskim naczyniu. Dodać surowe mięso, a gdy zbieleje podlać bulionem i czerwonym winem, odparować. Dorzucić pomidory pelati i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu przez godzinę. Składanie Lasagne: Płaty Lasagne zwilżyć czerwonym winem i przekładać w foremce przygotowanym sosem bolognese. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i zapiec przez około 45-50 minut. Po upieczeniu posypać parmezanem i posiekaną bazylią.